Cruisereiziger
CruiseschepenPersoonlijke blog

3 tips voor je bezoek aan Stoomschip Rotterdam

De tour op het gerenoveerde stoomschip Rotterdam stond al een tijdje op het verlanglijstje. Eindelijk is het ervan gekomen! Op zaterdagmiddag was het dan zover. Bij aankomst zijn er wel drie ingangen waar je uit mag kiezen, voor hotelgasten (meer informatie hier), crew, en de toerist die een rondleiding wil volgen. Op het achterdek kom je aan als toerist (het is even zoeken naar de kassa) en vervolgens het uitgiftepunt van de audio-apparaten, maar dan mag je aan de slag.

Je krijgt heel wat te zien in de complete tour: het trappenhuis, reddingssloepen, de stuurhut, verblijf van de kapitein, sportdekken, binnenzwembad en de machinekamer. Genoeg te zien! Kijk voor een (kleine) impressie op Flickr

1. Kies een tour!

Je kunt kiezen uit verschillende tours, die je zelf loopt met een audiofoon of je kiest een tour met een gids. Op deze manier zie je het schip niet alleen van de buitenkant, maar ga je het schip ook echt beleven. Overal staan vrijwilligers voor je klaar om je verder te helpen, interessante weetjes te vertellen of vragen te beantwoorden. Dit zijn de opties:

Uitwaaien & Zwaaien

De rondleiding waarbij je ziet hoe het leven er op dit schip vroeger uit zag, met een bezoek aan de buitendekken, de brug en verblijven van de kapitein en officieren. (€12,95)

Stoom & Chroom

Ben je meer geïnteresseerd in de techniek aan boord? Doe dan deze tour, waarbij je in de machinekamer komt. Vrijwilligers staan klaar om je daar een uitleg te geven. (€12,95)

Rotterdam Compleet

Dit vind ik met stip de mooiste rondleiding! Bij deze tour kom je overal aan boord waar je mag komen, waaronder het binnenzwembad, machinekamer en mooie zalen. (€16,50)

2. Voel je een cruisepassagier in het hotel

Uiteraard kun je ook op het schip overnachten. Echt een unieke ervaring! Je kunt kiezen uit diverse soorten kamers, van binnen- tot standaard buitenhut of zelfs een suite.

Bekijk hier alle kamers >>

3. Doe een drankje op het achterdek

Bij mooi weer is het buitendek aan de achterkant van het stoomschip Rotterdam open! Je kunt er heerlijk zitten naast het zwembad en je echt even op cruise voelen. Kinderen mogen in het zwembad (inclusief bij een drankje) en kunnen naar hartelust in het ondiepe bad spelen en afkoelen.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)