Tenders

Cruiseschepen kunnen niet altijd direct aan de kade aanmeren. Maar gelukkig bestaat er het fenomeen “tenders”,  de reddingssloepen die worden ingezet om cruisepassagiers van het schip naar de kade te vervoeren (en natuurlijk weer terug). De pret begint op het punt dat het schip ergens in een baai stil komt te liggen. Iedereen wil daarna zo snel mogelijk aan wal, maarja, niet alle tenders worden naar beneden getakeld, een groot aantal blijft toch hangen. De cruisemaatschappijen lossen het op verschillende manieren op. Veelal mogen eerst de mensen die een excursie hebben geboekt met hun groep als eerst het schip af. Dat wordt een half uur wachten voordat zij daadwerkelijk getenderd zijn. Daarna mogen de overige passagiers naar een bepaald punt, bar of theater, waar zij tendertickets uitgereikt krijgen. De tendertickets hebben een kleur of tijdstip wanneer je mag afdalen naar dek 1 om op de tender mag stappen. Sommige cruisemaatschappijen laten je wachten in het restaurant maar je kunt ook opgepropt staan op de trap naar beneden toe. Een ponton of trap zorgt ervoor dat je gemakkelijk de tender in kan. Met 100 passagiers zit je gezellig te wachten tot de tender vol is en daarna op naar de wal!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.