Voor het slapen gaan …

Eurodam turndownserviceMm, heerlijk, na een drukke of juist ontspannende dag en een hopelijk vermakelijke avond in het theater en de bar, kom je in de hut terug. Je steekt de kamersleutel (-kaart) in de deur, en dan, oh, er staat een lampje aan. Wat handig!

Verrassingen

Je loopt verder de kamer in en je ziet dat er een handdoeken olifantje op het bed staat (gemaakt van je badlaken). Daarnaast het programma van de dag, leuke aanbiedingen, een aankondiging van de komende tijdszone-verandering en misschien zelfs een chocolaatje voor het slapen gaan. De badkamer en de rest van de hut hebben een kleine opfrisbeurt gekregen en het beddengoed ligt al teruggeslagen om erin te stappen. Ik voel me net een prinses, klaar om heerlijk te gaan slapen.Time Change Notice

Deze service, de turndown-service, is gebruikelijk op bijna elk cruiseschip*. Waar op het vasteland de turndown service alleen bij de vijfsterren hotels voorkomt, is het op cruiseschepen een standaard geworden dat je kamermeisje/jongen je kamer klaar maakt voor het slapen gaan. Zodra je je hut verlaat om te dineren, komen zij in actie om de kamers gereed te maken. Wonderbaarlijk vind ik nog steeds, hoe en wanneer zij weten op welk tijdstip je weggaat en weer terugkomt. Ze hebben al na 2 dagen door wat je avondritme is. Soms informeren ze naar je dinertijd of je kunt een kaartje in de deur steken dat je kamer opgemaakt mag worden. Ik kan alleen maar zeggen dat het een pure verwennerij is!

Handdoekdieren

De kamersteward maakt de mooiste handdoekdieren voor op je bed. Met een groot badlaken, de kleinere handdoeken en de gastendoekjes. Ook je zonnebril is niet altijd veilig… 😉 Probeer ze zelf maar eens te maken. Het is nog een hele opgave. Op sommige schepen worden workshops gegeven hoe je ze zelf kunt maken. Veel succes!

* deze service is niet op AIDA schepen beschikbaar.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)