Ontspanning bij het zwembad

Zwembad Harmony of the Seas

Zwembaden horen bij cruiseschepen. Al op de oudere cruiseschepen als bijvoorbeeld de SS Rotterdam konden passagiers al genieten van een heerlijk bad met koud water. Bubbelbaden, zwembaden, met schuifdak, kinderbadjes, glijbanen of een heuse wildwaterbaan (Disney) zijn nu te vinden op cruiseschepen.

Het grootste zwembad bevindt zich meestal midden op het schip op het hoogste dek. Een groot aantal ligbedden, met gratis handdoekservice, staan voor je klaar om te genieten van de zon en het water. Wil je dicht bij het water zitten, wees dan wel vroeg. Deze ligbedden zijn (net als in hotels) snel bezet, al dan niet met handdoeken. Erg jammer. Gelukkig zijn er steeds meer rederijen die daar op letten. Ligbedden zijn over het algemeen in ruime mate aanwezig. Alhoewel op een echte zonnige zeedag, je toch wel eens moet zoeken naar een vrij plekje. Mocht je een ligbed willen vinden, ga dan altijd een dek hogerop naar de voorkant of de achterkant van het schip. Daar zijn altijd ligbedden te vinden.

Rustig zwembad

De zwembaden op de funschepen kunnen niet kleurrijk genoeg zijn en trekken met mooi weer veel mensen. Voor een Caribisch sfeertje wordt soms ook gezorgd door een band met wat zangers. Een rustig middagje wordt het dan overigens niet… Wil je wat rustiger liggen, zoek dan de zwembaden op die op het achterdek liggen. Niet elk schip heeft ze, dus bij het boeken moet je er zeker op letten. Ook hebben sommige schepen een adult-only zwembad, oftewel een zwembad dat alleen door volwassenen bezocht mag worden. Bijvoorbeeld bij Royal Caribbean en alle schepen van Disney Cruise Line.

De spa-gedeelten hebben regelmatig ook een binnen-spa-zwembad. Alleen voor gasten die de spa bezoeken. Rustgevend met een waterval zijn dit de ware rustige zwembaden. Bijzondere zwembaden heb je soms ook in de privé-gedeelten zoals op sommige Norwegian Cruise Line en een aantal MSC schepen. Heb je een luxe suite geboekt, dan mag je genieten van echte luxe.

Tot slot een paar tips:

  • Zorg voor goede zonnebrandcrème: de zonkracht is erg fel, versterkt door het spiegelende water en de heerlijke wind.
  • Neem een makkelijke tas mee waarin je wat kleinigheden voor bij het zwembad kunt doen; een zonnebril, (e-)boek, …
  • Aan het einde van de middag is het heerlijk op een ligbed in de namiddagzon
  • Drankjes kan je bestellen/kopen bij de obers die voortdurend rondlopen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)