Vrijdag Maiden Call voor nieuwe Europa 2 in Amsterdam

MS Europa 2 – @Hapag-Lloyd

Vrijdag wordt het een drukke dag bij de Cruiseterminal in Amsterdam. Maar liefst vier cruiseschepen zullen aankomen en/of vertrekken uit de hoofdstad. De AIDAluna (AIDA Cruises) vertrekt vrijdagochtend na een ‘overnight stay’ volgens planning om 07:00 uur. Omstreeks hetzelfde tijdstip zal Mein Schiff 1 (TUI Cruises) aanmeren, een uur later (08:00 uur) gevolgd door de Europa 2 (Hapag Lloyd Cruises). Voor beide schepen is het de Maiden Call in Amsterdam.

Vooral de aankomst van de Europa 2 is bijzonder. Het schip maakt zijn eerste inaugurele cruise, nadat het vorige week vrijdag is opgeleverd door STX France in Saint Nazaire. Volgende week vrijdag wordt de Europa 2 tijdens de havendag in Hamburg gedoopt. De Europa 2 vertrekt weer om 17:00 uur, gevold door Mein Schiff (24:00 uur). Ondertussen komt dan nog de MS Deutschland (Peter Deilmann) om 18:00 uur binnen. Deze vertrekt zaterdagavond (19:30 uur).

Facebook reacties