Cruisereiziger
CruiseschepenMaidentrip

Vrijdag Maiden Call voor nieuwe Europa 2 in Amsterdam

MS Europa 2 – @Hapag-Lloyd

Vrijdag wordt het een drukke dag bij de Cruiseterminal in Amsterdam. Maar liefst vier cruiseschepen zullen aankomen en/of vertrekken uit de hoofdstad. De AIDAluna (AIDA Cruises) vertrekt vrijdagochtend na een ‘overnight stay’ volgens planning om 07:00 uur. Omstreeks hetzelfde tijdstip zal Mein Schiff 1 (TUI Cruises) aanmeren, een uur later (08:00 uur) gevolgd door de Europa 2 (Hapag Lloyd Cruises). Voor beide schepen is het de Maiden Call in Amsterdam.

Vooral de aankomst van de Europa 2 is bijzonder. Het schip maakt zijn eerste inaugurele cruise, nadat het vorige week vrijdag is opgeleverd door STX France in Saint Nazaire. Volgende week vrijdag wordt de Europa 2 tijdens de havendag in Hamburg gedoopt. De Europa 2 vertrekt weer om 17:00 uur, gevold door Mein Schiff (24:00 uur). Ondertussen komt dan nog de MS Deutschland (Peter Deilmann) om 18:00 uur binnen. Deze vertrekt zaterdagavond (19:30 uur).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger