Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

HAL voor haar nieuwe schip in zee met bekende architecten

Atrium op Nieuw Amsterdam

Holland America Line heeft twee toonaangevende bedrijven geselecteerd om de binnenruimtes van haar nieuwe cruiseschip (99.000 brutoton), waarvan de oplevering gepland staat in februari 2016, in te richten. De ontwerper Adam D. Tihany en ontwerper/architect Bjorn Storbraaten zullen de handen ineen slaan bij het ontwerpen van nieuwe openbaren ruimtes en restaurants van het eerste schip in de nieuwe Pinnacle Klasse. Het gaat daarbij om een aantal concepten die nieuw zijn in de vloot van Holland America Line. Storbraaten werkte eerder al samen met de HAL zowel voor de Nieuw Amsterdam en de Eurodam als de Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn en Seabourn Quest.

‘We zijn blij dat we zulke professionals bij elkaar hebben kunnen brengen voor ons nieuwe schip. De sfeer van een schip is een essentieel onderdeel van de cruise-ervaring en we zijn ervan overtuigd dat deze ontwerpers en architecten de juiste balans zullen vinden tussen de hedendaagse en traditionele stijl, het kenmerk van het interieur van de Holland America Line’, aldus Richard Meadows, Executive Vice President van de Holland America Line.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger