Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Twee nieuwe cruiseschepen NCL in Breakaway Plus Klasse

Norwegian Breakaway

Norwegian Cruise Line is voornemens om naast de Norwegian Breakaway en de Norwegian Getaway, die in januari 2014 wordt opgeleverd, de komende jaren nog twee cruiseschepen aan haar vloot toe te voegen. Kevin Sheehan, CEO van NCL, liet tijdens een persconferentie op de Norwegian Breakaway weten dat de oplevering van de Breakaway Plus (werktitel), het grootste schip voor NCL, gepland staat voor oktober 2015. Daarnaast is er een optie genomen op de Breakaway Plus II (werktitel). Deze zou in maart 2017 in de vaart moeten komen. De verwachting is dat deze over enkele maanden worden bevestigd.

Net als de Breakaway en de Getaway zullen ook de schepen uit de Breakaway Plus Klasse worden gebouwd door de Meyer Werft in Papenburg. Sheehan gaf aan zeer tevreden te zijn over de Duitse werf, zeker in vergelijking met de moeizame oplevering van de Norwegian Epic door STX France. De schepen uit de Breakaway Plus Klasse zullen groter zijn dan de Breakaway en de Getaway, namelijk 163.000 brutoton en 4.200 passagiers. De vloot van NCL zal in 2017 dan bestaan uit 15 cruiseschepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons helpen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger