Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Viking lanceert donderdag nieuwe cruisemaatschappij

Donderdag zal Viking River Cruises, de grootste riviercruisemaatschappij ter wereld, tijdens een bijeenkomst in Beverly Hills haar plannen presenteren voor een nieuwe (oceaan-gebaseerde) cruisemaatschappij. De Amerikaanse rederij wil de komende jaren twee nieuwe cruiseschepen laten bouwen, waarvan de eerste in het voorjaar van 2015 in de vaart moet komen. De oplevering van het tweede schip staat, naar verluidt, een jaar later op het programma. De schepen zijn 47.000 brutoton en moeten plaats gaan bieden aan 944 passagiers. Ze zullen worden opgeleverd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Viking zal met haar schepen waarschijnlijk gaan concurreren met luxe cruisemaatschappijen zoals Oceana Cruises en Azamara. Het wil het verschil o.a. maken met haar Scandinavische inrichting conform haar riviercruiseschepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!