Cruisereiziger
BouwKiellegging

Kiel gelegd van nieuw cruiseschip P&O Cruises

Woensdag is tijdens een officiële ceremonie op de Monfalcone werf van Fincantieri in Italië de kiel gelegd van het nieuwe cruiseschip van P&O Cruises, dochteronderneming van Carnival Corporation. Het is de eerste belangrijke mijlpaal in de bouw van het nog naamloze schip, dat in 2015 moet worden gelanceerd. Het is het grootste schip (141.000 brutoton) ooit dat de Britse markt gaat bedienen. De kiel bestaat uit 6 secties die 408 ton wegen. Bij de montage worden 214 ton aan pijpen, kabels en isolatiemateriaal gebruikt. Bij de oplevering in 2015 vieren P&O Cruises en Fincantieri tevens een succesvolle 10-jarige samenwerking, die in 2005 begon met de Arcadia.

Klik hier voor korte video van het leggen van de kiel op de Monfalcone werf.

Boek je P&O cruise bij:

Sunweb CruiseOnline Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)