Blog: Dag 1 Disney Magic – inschepen – Barcelona

Disney MagicNa een korte rit met de shuttlebus vanaf het einde van de Ramblas zagen we de prachtige Disney Magic al snel liggen in de haven van Barcelona. Persoonlijk vind ik de Disney schepen echt prachtig om te zien in de stijl van de grote oceanliners. Na de snelle inschepingsprocedure bleek dat ook binnen op het schip alles ademde in de sfeer van weleer. Een hartelijk welkom als echte sterren op een rode loper (ok, die ontbrak) en applaus traden we het atrium binnen.

De hut was pas later in de middag klaar, maar in de tussentijd vermaakten we ons prima met de lunch in het buffetrestaurant Topsiders op dek 9. We ontdekten liefst drie zwembaden op dit dek met elk hun eigen karakter. Een Mickey zwembad voor de kleineren, een dieper zwembad en tot slot een adult-only zwembad voor 18+. De laatste was heerlijk voor een aantal uurtjes op een ligbed.

De show op het schip barstte los na de verplichte oefening, met z’n allen in rijen op het dek. Kapitein Mickey gaf op het podium acte de presence met Minnie,  Knabbel & Babbel, Goofy, Pluto en Donald Duck. Alle kinderen (en wij ook) vonden het machtig. De meerderheid van alle cruisereizigers op het schip is uiteraard gezinnen met kinderen. Deze cruise vanuit het Spaanse Barcelona zorgde ook voor 70% Spaanstalige passagiers.

Disney MagicDe show Villains in het theater stond bol van alle slechterikken die in de diverse Disney films voorbijkomen. Met knipogen naar de realiteit van vandaag was het een amusante show om te zien. Wellicht niet geschikt voor de allerkleinsten, maar die gingen met hun papa of mama dan ook het theater uit toen het te eng werd. In de tweede zitting, 08:30 uur, ontmoetten we onze twee van onze vier tafelgenoten: een Britse dame met haar dochter. De resterende twee tafelgenoten kwamen helaas niet meer opdagen. Het diner kregen we vanavond geserveerd in Parrot Cay, een kleurrijk restaurant in Caribische sferen. We kregen in onze hut vanmiddag een kaartje met daarop de restaurants waar we de komende dagen worden verwacht; elke avond een ander restaurant. Bij Disney wordt dat Rotation Dining genoemd. De obers verhuizen overigens iedere keer met ons mee. Wat viel op vandaag:

– In de avond staat in bepaalde lounges een borrelgarnituur klaar: fruit, kaas, olijven etc
– De disney figuren staan op bepaalde tijden klaar voor fotomomenten

Lees ook:

Cruises zijn boekbaar bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​