Cruisereiziger
Reisverslag

Blog: Dag 2 Disney Magic – Villefranche

Villefranche
Villefranche

Na een rustige nacht kwamen we om 08:45 uur aan in de prachtige baai van in Frankrijk. Het ontbijt pakten we mee in het restaurant van gisterenavond, Parrot Cay. Na enig wachten hadden we een tafeltje en konden we van het buffet genieten. We waren vrij laat en dat betekende dat we geen tender tickets meer hoefden op te halen. Al vanaf half 11 voeren er grote tenderschepen van de haven Villefranche waar je zonder wachten op kon stappen.

Villefranche is een typische Frans stadje van waaruit je gemakkelijk naar Nice of Monte Carlo kan gaan via een excursie of eenvoudig met de lokale trein die op loopafstand ligt van de haven waar de tenderschepen aanmeren. Aangezien we Nice en Monte Carlo al eerder hadden bezocht hadden we ervoor gekozen om in Villefranche te blijven en wat verkoeling op het kleine strandje te zoeken. De lokale jeugd had hetzelfde idee opgevat. De temperatuur was dan ook al snel opgelopen naar 27 graden.
Op de terugweg naar het schip struinden we langs diverse schattige winkeltjes in de vele steegjes die Villefranche, dat voornamelijk gelegen is op een berg, rijk is. Nabij de haven was inmiddels (na 12:00 uur) een kleine markt opgezet met vele lokale streekproducten. We hadden geluk dat we op de tenderboot terug een plekje op de voorboeg hadden. We hoefden niet lang te wachten voordat we naar de Disney Magic voeren. Eenmaal aan boord zochten we bij een van de zwembaden de burgertent op. Je hoeft slechts je bestelling door te geven en een minuut later heb je een bordje met smakelijke hamburger en frites.

Je ziet dat er veel aan hygiene wordt gedaan op de Magic. Bij het betreden van elk restaurant krijg je een “snoetendoekje” uitgereikt waarmee je jezelf kunt desinfecteren. Zo  wordt  in het buffetrestaurant een bord (de kinderen krijgen een bord met vakjes) al op een dienblad met bestek aan je uitgedeeld.

Wat echt super handig is, zijn de drankautomaten bij het buffetrestaurant en bij een van de zwembaden. Daar mag je onbeperkt frisdrank pakken of koffie, thee en chocolademelk. De keuze aan frisdrank is enorm: cola, diet cola, fanta, sprite, sprite zero, soda, water, ice thee (wel zonder suiker) en nog een typisch Amerikaanse limonade frisdrank die we niet kennen.

In de avond hadden we een bijzonder diner gepland bij het specialiteitenrestaurant Palo. Je betaalt een toeslag van $20 per persoon. In Palo kan alleen door volwassenen gedineerd worden. We hebben ons zeer vermaakt, mede door de gezellige bediening van Maria en het heerlijke voedsel. Vooral de chocolate souffle met witte en donkere chocoladesaus was er eentje om voor terug te komen. We moesten ons enigszins haasten omdat om 22:00 uur de Pirate Party op het buitendek begon. Kapitein Haak, Jack Sparrow (Pirates of the Caribbean) waren met alle disney figuren – in piratenkostuum – paraat! Er werd veel gedanst voor de kinderen en een vuurwerk op zee sloot het spektakel af.

Lees ook:

Cruises zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)