Holland America Line annuleert stops in Egypte

MS Rotterdam
MS Rotterdam

Holland America Line heeft besloten om de stops in Egypte op enkele toekomstige cruises in augustus, oktober en november te annuleren. De cruisemaatschappij heeft hiertoe besloten naar aanleiding van het advies van de Amerikaanse autoriteiten aan haar burgers om reizen naar het land in het Midden-Oosten uit te stellen vanwege de politieke en sociale onrust. De stops in Alexandrië en Port Said zijn vervangen door alternatieve bestemmingen in o.a. Israël, Turkije Griekenland en Cyprus. Door de nieuwe stops is het mogelijk dat de volgorde van aankomsten in havens tijdens deze cruises wordt gewijzigd. HAL blijft de situatie in de havens in de gaten houden en zal betrokken passagiers en reisagenten op de hoogte stellen.

De routes van de volgende cruises zijn gewijzigd:

– 11 dagen MS Noordam met vertrek op 15 augustus (Pireaus, Griekenland en 26 augustus (Istanbul, Turkije). Port Said en Alexandrie (Egypte) worden vervangen door Ashdod (Jeruzalem) en Haifa (Tel Aviv, Nazareth), Israël.

– 11 dagen MS Noordam met vertrek op 20 oktober (Pireaus, Griekenland). Port Said en Alexandrië (Egypte), worden vervangen door Haifa (Tel Aviv, Nazareth), Israël en Limassol, Cyprus.

– 10 dagen MS Rotterdam met vertrek op 31 oktober (Pireaus, Griekenland) en 20 november (Piraeus, Griekenland). Port Said en Alexandrië (Egypte) worden vervangen door Kusadasi (Efeze), Turkije en Limassol, Cyprus.

– 14 dagen MS Prinsendam met vertrek op 28 oktober (Pireaus, Griekenland). Port Said en Alexandrië (Egypte) worden vervangen door Rhodos, Griekenland en Katakolon (Olympia), Griekenland.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

2 gedachten over “Holland America Line annuleert stops in Egypte

 • 21 juli 2013 om 11:28
  Permalink

  Ook AIDA heeft de stop in Egypte met de AIDAdiva die daar ieder 2 weken komt ook geannuleerd en gaat die dag naar Ashod Israel ipv van Alexandrie.

  • 23 juli 2013 om 11:36
   Permalink

   Dank voor je aanvulling,

   Groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.