Cruisereiziger
Bestemmingen

Nieuwe snelheidslimiet cruiseschepen in Glacier Bay

Vanaf deze week mogen cruiseschepen die varen in Glacier Bay National Park in Alaska niet harder varen dan 10 knopen op de plekken waar momenteel extreem veel walvissen zich bevinden. De nieuwe regel is tot nader order van toepassing op alle schepen die meer dan 12 passagiers aan boord hebben. De oude limietsnelheid in dergelijke gebieden lag op 13 knopen. Cruiseschepen dienen volgens de huidige regelgeving daarnaast minimaal 400 meter afstand houden van walvissen. Glacier Bay National Park wil hiermee het verstoren van de walvissen en de kans op aanvaringen zo veel mogelijk beperken. Diverse grote cruisemaatschappijen bieden cruises aan in Glacier Bay National Park van mei tot en met september.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger