Nieuwe snelheidslimiet cruiseschepen in Glacier Bay

Vanaf deze week mogen cruiseschepen die varen in Glacier Bay National Park in Alaska niet harder varen dan 10 knopen op de plekken waar momenteel extreem veel walvissen zich bevinden. De nieuwe regel is tot nader order van toepassing op alle schepen die meer dan 12 passagiers aan boord hebben. De oude limietsnelheid in dergelijke gebieden lag op 13 knopen. Cruiseschepen dienen volgens de huidige regelgeving daarnaast minimaal 400 meter afstand houden van walvissen. Glacier Bay National Park wil hiermee het verstoren van de walvissen en de kans op aanvaringen zo veel mogelijk beperken. Diverse grote cruisemaatschappijen bieden cruises aan in Glacier Bay National Park van mei tot en met september.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.