Cruisereiziger
Veiligheid

Cruiseschepen getest op rolstoelvriendelijkheid

Rolstoelvriendelijke balkonhut  Norwegian Breakaway

De Amerikaanse firma Special Needs Group is in april gestart met het beoordelen van cruiseschepen op rolstoelvriendelijkheid. Wil je weten wat voor faciliteiten er zijn voor rolstoelers op een cruiseschip? Het bedrijf beoordeelt in de maand juli de Royal Caribbean schepen, Celebrity Cruises en Azamara Club Cruises.

Op een speciale website zijn per schip het aantal toegankelijke hutten benoemd en worden deze beschreven. Ook wordt er gelet op de eetgelegenheden en de recreatie mogelijkheden op de cruiseschepen. Momenteel zijn de schepen van Norwegian Cruise Line al beoordeeld. In augustus volgen de schepen van de Holland America Line.

De Special Needs Group staat vooral bekend om het leveren van hulpmiddelen op cruiseschepen zoals bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel en aangepaste bedden.

Lees meer over toegankelijkheid:

Meer over toegankelijkheid op cruiseschepen >>
 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger