MSC Magnifica vanwege slecht weer uitgeweken naar Rotterdam [Update]

MSC MagnificaMSC Magnifica

De Rotterdamse haven kon vanmorgen een verrassende bezoeker verwelkomen. De MSC Magnifica zou volgens de oorspronkelijke planning om 09:00 uur aankomen bij de cruiseterminal in Amsterdam. Vanwege het slechte weer (onweer en zware windstoten) besloot de kapitein van het cruiseschip van MSC Cruises echter uit te wijken naar Rotterdam, waardoor hij de sluizen van IJmuiden vermeed. De MSC Magnifica is bezig aan een cruise van 11 nachten naar de Noorse Fjorden met als eindbestemming Hamburg (maandag). Tevens kan vandaag ingescheept worden voor de volgende cruise van 14 nachten naar wederom Noorwegen.

De Ocean Princess is vanmorgen wel volgens schema aangekomen bij de PTA in Amsterdam.

Update: Aan het begin van de middag heeft de ‘key & plaque ceremony’ plaatsgevonden op het schip, aangezien het de eerste keer is dat de MSC Magnifica de haven van Rotterdam aandoet. De MSC Magnifica verlaat om 15:00 uur alweer Rotterdam en zet dan koers naar Hamburg.

Zie ook: Webcams van Rotterdam en Amsterdam

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!