Cruisereiziger
Bestemmingen

Royal Caribbean laat nieuwe cruiseterminal bouwen voor Quantum of the Seas

Quantum of the Seas
Foto: Royal Caribbean Int.

In oktober 2014 zal er bij Cape Liberty in Bayonne (New Jersey, USA) een nieuwe cruiseterminal verrijzen. De aanlegplaats voor cruiseschepen zal volledig worden gefinancierd door Royal Caribbean. De havenautoriteiten van New York en New Jersey hebben inmiddels hun goedkeuring gegeven aan de plannen van de Amerikaanse rederij. De kosten bedragen rond de 70 miljoen dollar. De cruiseterminal bestaat uit een check-in terminal van 3.300 vierkante meter, een bagagehal van 5.500 vierkante meter en een parkeergarage. De start van de bouw staat nog deze zomer gepland en is naar verwachting in oktober 2014 gereed. Dat is precies op tijd voor de lancering van de Quantum of the Seas een maand later. Het nieuwe cruiseschip van Royal Caribbean (4.180 passagiers) zal haar thuishaven krijgen in Bayonne.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger