Cruisereiziger
Bestemmingen

Princess Cruises en Seabourn annuleren ook Egypte

Seabourn Legend

Volgens Cruisecritic kunnen we een aantal rederijen aan het rijtje toevoegen dat Egypte niet meer aandoet met hun cruiseschepen. Ook Princess Cruises en Seabourn Cruise Line hebben besloten vanwege de politieke onrust in het Egypte de havens van Alexandrië, Safaga, Hurghada, Luxor en Sharm El Sheikh te annuleren. De beide rederijen bezoeken in plaats daarvan alternatieve havens.

  • Pacific Princess vervangt Alexandrië (1 en 2 aug.) voor Santorini en Corfu
  • Dawn Princess vervangt Safaga, Alexandrië en Sharm el Sheik tijdens verschillende cruises voor Ashdod en Kreta.
  • Seabourn Legend (Alexandrië, Hurghada, Sharm El Sheikh, Safaga en Luxor) en de Seabourn Odyssey (Hurghada, Safaga) laten talloze havenstops vervallen. Ze hebben nog niet bekend gemaakt wat de alternatieve stops gaan worden.

Met dit besluit volgen ze Thomson Cruises, MSC Cruises en AIDA cruises (AIDAdiva) die beide eerder al de havenstops in Egypte annuleerden. Thomson Celebration deed Alexandrie en Port Said niet meer aan, in plaats daarvan ging het schip naar Kreta en Haifa (Israël). De MSC Armonia gaat haar complete vaarschema veranderen naar de Canarische Eilanden. De AIDAdiva vervangt Port Said voor het Israëlische Ashdod.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)