Cruisereiziger
BestemmingenUncategorizedVeiligheid

Statendam redt passagiers van rondvaartboot in Alaska

MS Statendam

De Statendam (1260 passagiers) van Holland America Line heeft 103 personen gered die op een rondvaartboot gestrand waren. De Statendam was aan het vertrekken uit Margerie Glacier (Glacier Bay) toen er een noodsignaal binnenkwam om kwart voor twee ‘s middags lokale tijd. Rondvaartboot Baranof Wind had technische problemen waarbij de motoren uitgevallen waren. Het schip voer nabij de John Hopkins Glacier.

Kapitein Jochem Bakker van de Statendam liet twee tenderboten neer zodat de 102 gasten en een ranger gered konden worden. Daarna werden ze teruggebracht naar de oorspronkelijke opstapplek van de rondvaartboot, waar ze rond half acht ‘s avonds arriveerden. De Statendam vertrok verder naar de uiteindelijke bestemming Seward.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger