AmaWaterways doopt haar 15e riviercruiseschip

Dinsdag heeft in het Duitse Vilfshofen de doop plaatsgevonden van het nieuwste riviercruiseschip van AmaWaterways, de AmaPrima. Het is het 15de schip in de vloot van de Amerikaanse rederij. De feestelijke ceremonie vond in Vilfshoven, aan de voet van de Donau, plaats omdat het fungeert als in- en ontschepingshaven voor cruises tussen Boedapest en Beieren. Eerder werden ook al de AmaCerto (2011) en AmaLyra (2009) in het Duitse stadje in de vaart genomen.

Valerie Wilson, eigenaar van een groot Amerikaans reisbureau, had de eer om als doopmoeder een fles champagne tegen de boeg kapot te laten slaan. De AmaPrima, die al sinds april in bedrijf is, bevat dubbele balkons, grote hutten, een verwarmd zwembad, een beautysalon en fitnessstudio en gratis internet. Tevens zijn er fietsen aan boord beschikbaar voor passagiers die het vasteland per fiets willen ontdekken. Volgend jaar zal AmaWaterways opnieuw twee nieuwe schepen introduceren, de AmaSonata en de AmaReina.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!