Cruisereiziger
OngevalOverig cruisenieuws

Twee slopers overleden bij sloop Love Boat in Turkije

Bij de sloopwerkzaamheden aan The Love Boat, de MV Discovery, zijn afgelopen weekend twee werklieden overleden. Zij waren nog kort bezig aan de sloop van het schip dat op dinsdag 6 augustus was aangekomen in het Turkse Aliaga. De slopers zijn gestikt door giftige rook van een pomp die gebruikt werkt om de machinekamer droog te krijgen. Tien medewerkers die de machinekamer waren binnengegaan kregen ademhalingsproblemen en moesten naar het ziekenhuis. Een aantal dagen eerder was bij een ander schip ook een dergelijk ongeluk gebeurd. 

In Aliaga wordt de MS Pacific door het Turkse bedrijf Izmir Ship Recycling Co. volledig gestript. De onderdelen zullen worden verkocht. De Turken betaalden 2,5 miljoen euro voor het schip dat de afgelopen 2 jaar in de haven van Genua lag. De Love Boat was voor het laatst in bezit van Quail Cruises.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)