Twee slopers overleden bij sloop Love Boat in Turkije

Bij de sloopwerkzaamheden aan The Love Boat, de MV Discovery, zijn afgelopen weekend twee werklieden overleden. Zij waren nog kort bezig aan de sloop van het schip dat op dinsdag 6 augustus was aangekomen in het Turkse Aliaga. De slopers zijn gestikt door giftige rook van een pomp die gebruikt werkt om de machinekamer droog te krijgen. Tien medewerkers die de machinekamer waren binnengegaan kregen ademhalingsproblemen en moesten naar het ziekenhuis. Een aantal dagen eerder was bij een ander schip ook een dergelijk ongeluk gebeurd. 

In Aliaga wordt de MS Pacific door het Turkse bedrijf Izmir Ship Recycling Co. volledig gestript. De onderdelen zullen worden verkocht. De Turken betaalden 2,5 miljoen euro voor het schip dat de afgelopen 2 jaar in de haven van Genua lag. De Love Boat was voor het laatst in bezit van Quail Cruises.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.