Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Amsterdam EXPO haalt Titanic: The Artifact Exhibition naar Nederland

Titanic: The Artifact Exhibition

Op 15 april 1912 kwam de R.M.S. Titanic in aanvaring met een ijsberg, waarna het grootste stoomschip ter wereld zonk. Vanaf 14 november 2013, ruim honderd jaar na de fatale aanvaring, is in Amsterdam EXPO de indrukwekkende tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition te zien. Authentieke artefacten, die bij diverse expedities uit het wrak in de diepe wateren van de Noordelijke IJszee werden geborgen, nemen het publiek mee terug in de tijd. Zij vertellen het verhaal van het iconische schip en geven haar passagiers en bemanning een gezicht. De ticketverkoop voor de expositie is dinsdag 20 augustsus 2013 gestart via www.amsterdamexpo.nl. Ruim 25 miljoen mensen bezochten deze indrukwekkende expositie in wereldsteden als Chicago, Los Angeles, Londen en Parijs. 

Parfumflessen van een handelaar die zijn waren wilde verkopen in New York, gouden sieraden met diamanten van vrouwen uit de bovenlaag van de bevolking, kleding van emigranten op weg naar een nieuw leven, ongeschonden porseleinen servies voorzien van het logo van rederij White Star Line, scheepsonderdelen zoals een patrijspoort en reconstructies van de vertrekken: de expositie geeft de bezoekers inzicht in het leven van de passagiers aan boord en de rederij uit het begin van de twintigste eeuw. In chronologische volgorde komen in Titanic: The Artifact Exhibition de bouw van het schip, het leven aan boord, de fatale ramp, waarbij ruim 1.500 mensen om het leven kwamen, en de expedities naar de bodem van de oceaan aan bod.

Het duurde tot 1985 voordat het wrak van de Titanic gelokaliseerd werd op de bodem van de Atlantische Oceaan. Tijdens acht verschillende expedities – de laatste was in 2010 – werden duizenden artefacten geborgen, waarvan een belangrijk deel in Amsterdam te zien is. ‘Het is opmerkelijk hoe goed sommige voorwerpen bewaard zijn gebleven, zelfs brieven en kledingstukken van de passagiers. En dat terwijl het schip al decennia lang op bijna vier kilometer diepte op de bodem van de ijskoude oceaan ligt. Met deze expositie brengen we een stuk wereldgeschiedenis direct naar het Nederlandse publiek’, aldus Peter Tabernal, CEO van Amsterdam EXPO.

Titanic: The Artifact Exhibition is vanaf donderdag 14 november 2013 open voor publiek. Amsterdam EXPO bevindt zich aan de Gustav Mahlerlaan 24 in Amsterdam, naast station Amsterdam Zuid. Amsterdam EXPO is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag tot 21:00 uur. De expositie is slechts enkele maanden in Nederland te zien. De kaartverkoop voor de expositie is dinsdag 20 augustus 2013 gestart via www.amsterdamexpo.nl. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 16 (exclusief servicekosten). Een meertalige audiogids is inbegrepen in de ticketprijs. Groepstarieven zijn van toepassing vanaf tien betalende personen. Docenten, leraren en onderwijsassistenten hebben na online registratie altijd gratis toegang tot Amsterdam EXPO.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!