Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

CEO Gianni Onorato van Costa naar MSC

Gianni Onorato

MSC Cruises heeft maandag aangekondigd dat Gianni Onorato per 2 september 2013 de nieuwe CEO van het bedrijf wordt. Met bijna 30 jaar ervaring in de cruise industrie heeft Onorato een grondige kennis van de cruise business. Daarnaast heeft hij uitgebreide management ervaring opgedaan als President van Costa Crociere van april 2004 tot juni 2013.

“Ik kijk er met veel plezier naar uit om deze bijzondere, uitdagende positie te gaan vervullen in Geneve, waar het hoofdkantoor van MSC Cruises is gevestigd,” aldus Onorato. “Ik zal er alles aan doen om waarde toe te voegen aan het bedrijf en zal MSC Cruises ondersteunen om haar positie als marktleider verder te versterken. Ik kijk uit naar de samenwerking met het bestaande managementteam op dit belangrijke groeimoment voor MSC Cruises.”

Pierfrancesco Vago blijft het bedrijf leiden in de rol van Executive Chairman van MSC Cruises. Daarnaast wordt zijn huidige takenpakket uitgebreid. Vanuit zijn nieuwe functie zal hij toezicht houden op alle dochterondernemingen van de MSC groep die van strategisch belang zijn voor de toeristische sector.

“Ons bedrijf heeft de afgelopen periode een indrukwekkende groei doorgemaakt. In ruim negen jaar zijn er tien nieuwe schepen aan onze vloot toegevoegd, zijn er drie nieuwe prototype klassen van de schepen ontwikkeld, en zijn er 45 nieuwe wereldwijde kantoren geopend. Ik ben ervan overtuigd dat de komst van Gianni de managementstructuur zal versterken, waarbij voortgebouwd zal worden op de huidige sterke positie van MSC Cruises. Ook zullen de uitbreidingsplannen van het bedrijf een extra boost krijgen.”

Vago leidt MSC Cruises sinds 2003, toen het bedrijf door een investeringsplan van 6 miljard euro transformeerde van een relatief nieuwe speler tot drie na grootste cruise operator ter wereld. Onorato zal in dienst treden op het hoofdkantoor van MSC Cruises in Genève, van waaruit hij zal rapporteren aan de MSC Raad van Bestuur en aan de Executive Chairman.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!