Cruisereiziger
Cruiseterminal

Carnival gaat nieuwe terminal in Barcelona bouwen

Europa 2
Europa 2 in Barcelona

Carnival Corporation en de haven van Barcelona hebben een overeenkomst bereikt voor de bouw van een nieuwe cruiseterminal die geschikt is om mega cruiseschepen te ontvangen. De terminal zal 4.500 passagiers kunnen verwerken. De verwachting is dat het in 2016 haar deuren zal openen. Carnival zal 27 miljoen dollar investeren in de terminal. De haven neemt de kosten voor de aanleg van wegen (2,7 miljoen dollar) en andere infrastructuur (2 miljoen dollar) voor haar rekening. Het wordt de tweede terminal van Carnival in Barcelona aan de Adossat werf. Deze zal overigens ook worden uitgebreid. Barcelona is de vierde drukste cruisehaven ter wereld, die ongeveer 2,6 miljoen passagiers per jaar ontvangt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger