Cruisereiziger
BouwKielleggingNieuwe cruiseschepen

Kiellegging Viking Star in werf Fincantieri

Woensdag werd een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw van Viking’s Viking Star. Voor dit eerste zeecruiseschip van Viking Ocean Cruises vond de kiellegging plaats bij de werf van Fincantieri in Marghera. Het eerste stuk staal werd in juni 2013 gesneden. Met de kiellegging vindt officieel de start van de daadwerkelijk bouw plaats. Het schip dat plek gaat bieden voor 930 passagiers, wordt verwacht begin 2015.

“De nieuwe zeecruises verkopen in een ongekend tempo, en het enthousiasme van onze gasten is werkelijk opmerkelijk” zegt Torstein Hagen, directeur van Viking Cruises. “Er is veel interesse in een zee cruise-ervaring waarbij de focus ligt op de bestemming. Viking gaat zeker aan die vraag voldoen.”

Het schip met alleen maar veranda hutten, gaat in het eerste zomerseizoen in Europa varen naar onder andere de Baltische Staten, Scandinavië en in de Oostelijke Middellandse Zee.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger