Kiellegging Viking Star in werf Fincantieri

Woensdag werd een belangrijke mijlpaal bereikt in de bouw van Viking’s Viking Star. Voor dit eerste zeecruiseschip van Viking Ocean Cruises vond de kiellegging plaats bij de werf van Fincantieri in Marghera. Het eerste stuk staal werd in juni 2013 gesneden. Met de kiellegging vindt officieel de start van de daadwerkelijk bouw plaats. Het schip dat plek gaat bieden voor 930 passagiers, wordt verwacht begin 2015.

“De nieuwe zeecruises verkopen in een ongekend tempo, en het enthousiasme van onze gasten is werkelijk opmerkelijk” zegt Torstein Hagen, directeur van Viking Cruises. “Er is veel interesse in een zee cruise-ervaring waarbij de focus ligt op de bestemming. Viking gaat zeker aan die vraag voldoen.”

Het schip met alleen maar veranda hutten, gaat in het eerste zomerseizoen in Europa varen naar onder andere de Baltische Staten, Scandinavië en in de Oostelijke Middellandse Zee.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.