CLIA verwacht ook in 2014 wereldwijde stijging in cruisepassagiers

De CLIA (Cruise Lines International Assocation) verwacht dat in 2014 wereldwijd 21,7 miljoen mensen een cruise zullen gaan maken bij de 63 cruisemaatschappijen die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek dat wordt uitgevoerd naar de stand van zaken in de cruisewereld. Dat zou een stijging van 400.000 passagiers zijn in vergelijking met de verwachte cijfers van 2013 (21,3 miljoen). De meeste passagiers zijn (in 2013) nog altijd afkomstig uit de Verenigde Staten (11 miljoen), op ruime afstand gevolgd door Groot-Brittannie (1,7 miljoen) en Duitsland (1,6 miljoen).

De meeste cruises vinden plaats in de Caribbean (37,3%). Ook Europa blijft echter in trek bij de rederijen. De Middellandse Zee trekt 18,9% van alle cruises en Noord-Europa 11,1%. Ook dit jaar blijven het aantal cruises in de Caribbean (+12%) en Noord-Europa (11,1%) stijgen. Een explosieve groei is te zien in de nieuwe markten Azie (+31,6%) en Australie (+22%).

CLIA Nederland heeft eerder al aangegeven ook de komende jaren een verdere groei te verwachten in het aantal Nederlanders dat een cruise zal maken. In 2012 waren dat er 110.000, een stijging van 12%. Men streeft ernaar dat in 2015 dat aantal is gestegen naar 160.000 Nederlandse passagiers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!