Cruisereiziger
Cruiseterminal

Raad stemt in met plannen Cruise Port Harlingen

National Geographic Explorer
National Geographic Explorer - copyright Lindblad

De gemeenteraad van Harlingen heeft afgelopen week ingestemd met een voorstel van burgemeester en wethouders tot het uitwerken en realiseren van een brede drijvende afmeervoorziening op de Blauwe Kop van de Nieuwe Willemshaven. De aanpassingen aan de kade zijn noodzakelijk om in de nabije toekomst zee- en rivier cruiseschepen te ontvangen. De drijvende afmeervoorziening voor de huidige damwand zorgt voor de benodigde afstand en diepgang. Harlingen streeft binnen 10 jaar naar 35 calls per jaar te groeien. Dit moet zowel de lokale als de regioale economie versterken. De totale investering bedraagt 3 miljoen euro. Definitieve besluitvorming volgt nadat de finaciering rond is. De voorbereidingen zijn reeds gestart. Richting cruiserederijen is gecommuniceerd dat Harlingen klaar is om zeecruises te ontvangen vanaf vaarseizoen 2015.

Op 4 mei ontvangt Harlingen het eerste cruiseschip van dit jaar. De National Geographic Explorer, een expeditischip voor 148 gasten, zal de haven dan aandoen. op 15 augustus 2014 volgt de Seadream 1 van Seadream Yacht Club (112 passagiers).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger