Cruisereiziger
Bestemmingen

‘MSC Splendida komt in 2015 naar Amsterdam’

MSC Cruises
MSC Splendida

MSC Cruises heeft bekendgemaakt dat in de zomer van 2015 de MSC Splendida cruises zal gaan maken in Noord-Europa. Dat is een primeur voor een cruiseschip uit de MSC Fantasia-klasse. De MSC Splendida (133.500 brutoton) vervangt de MSC Magnifica die de afgelopen jaren in dit populaire vaargebied actief was. Door de wijziging speelt MSC Cruises in op de grote vraag. De capaciteit stijgt namelijk per afvaart met 30% (van 1.259 naar 1.637 hutten).

Op basis van de cruisekalender van de cruiseterminal Amsterdam kan worden geconcludeerd dat, net als bij de MSC Magnifca, naast thuishaven Hamburg ook in Amsterdam op enkele cruises kan worden ingescheept. De eerste zogenaamde ‘turn-around’ en tevens ‘maiden call’ staat in de hoofdstad gepland op 2 mei 2015. Andere inschepingsdata lijken 1/2 juli, 27/28 juli en 10/11 september 2015.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!