Cruisereiziger
Eten en drinkenHygiene

Cruiseschip Explorer of the Seas breekt cruise af vanwege norovirus

explorer-of-the-seas
Explorer of the Seas

Cruisemaatschappij Royal Caribbean Int. heeft besloten cruiseschip Explorer of the Seas eerder terug te laten keren naar Cape Liberty. Momenteel zijn 577 passagiers (18,9%) ziek met noro-virus achtige klachten. De passagiers waren op 21 januari vertrokken van New York voor een 11 daagse cruise naar onder andere Haiti, puerto Rico en Sint Maarten. De terugkeer stond gepland op 31 januari in New York. Het schip is daarmee twee dagen eerder terug zodat Royal Caribbean het schip grondig kan schoonmaken voordat de volgende cruise start.

Passagiers krijgen een vergoeding aangeboden. Ze krijgen een toekomstig bedrag te besteden aan boord van hun volgende cruise en 50% van de cruisesom te besteden bij aankoop van een volgende cruise. Cruisereizigers die in hun hut moesten blijven, krijgen een extra compensatie.

Cruiseschip Explorer of the Seas (133.800 brutoton) biedt plaats aan 3114 passagiers en 1180 bemanningsleden. Het schip is gebouwd in 2000.

Bron: Cruisecritic

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)