Speciaal whiskey-project aan boord van MS Fram

De MS Fram van Hurtigruten herbergt momenteel een bijzondere vracht. Het expeditieschip heeft dit jaar tijdens haar reizen twee vaten met single malt whiskey van 21- en 25 jaar oud aan boord. Het is een speciaal project dat is bedoeld om te testen of het de kwaliteit van de 300 liter Single Highland Malt Scotch Whiskey nog verder verbetert. ‘We hopen dat de continue beweging van het schip door de golven, de temperatuurverschillen en de zeelucht een positief effect heeft op de kwaliteit van de drank. Aangezien dit een primeur is vullen we voor elke cruise een testfles om de verschillen in kleur, sterkte en smaak te testen voor aanvang en na afloop’, aldus kapitein Arild Harvik.

Nadat het 10 maanden aan boord is geweest van de MS Fram en 126.000 kilometer heeft afgelegd zal de whiskey onder haar eigen label in 200 flessen per vat gebotteld worden. De exclusieve drank is alleen verkrijgbaar aan boord vanaf de zomer/herfst van 2014. Je ontvangt daarbij een whiskey dagboek en certificaat. Uiteraard is de ‘MS Fram Expeditie Whiskey’ ook in de bar van het cruiseschip te proeven. Whiskey staat ook centraal tijdens twee cruises van de MS Fram in april en mei vanuit het Noorse Bergen met stops in de regio’s waar whiskey voor het eerst werd geproduceerd. Er zullen daarbij diverse evementen worden georganiseerd waaronder lezingen van whiskey-kenners.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!