Carnival Paradise schiet 24 Cubaanse vluchtelingen te hulp

Carnival Paradise

Het cruiseschip Carnival Paradise is deze week 24 Cubaanse vluchtelingen te hulp geschoten die in problemen waren gekomen op zee tussen Cuba en de Florida Keys. Het schip van Carnival Cruise Lines veranderde haar koers toen het het kleine noodlijdende bootje in zicht kreeg. De kapitein manouvreerde de Carnival Paradise zodanig dat het bootje werd beschermd tegen de golven. Vervolgens werd een klein platform in het water gelaten om het bootje vast te leggen en de passagiers aan boord te halen. De vluchtelingen werden door de medische staf onderzocht en voorzien van eten, water, nieuwe kleding en slaapplek. Het cruiseschip arriveert zaterdag volgens planning in Tampa, Florida.

Klik hier voor foto’s van de reddingsactie gemaakt door een passagier, die deze plaatste op CNN iReport.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​