Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Ook Belgische cruisemarkt in de lift

De cruisemarkt in geheel Europa groeit en dat zorgt er automatisch voor dat er records sneuvelen. Zo ook in het Belgische Zeebrugge. De haven meldt dat er momenteel voor 2014 al 108 aankomsten van cruiseschepen gepland staan. Het evenaart daarmee het aantal van 2013 en er zitten nog meer bezoeken voor dit jaar in de pijplijn. Dat betekent dat er meer dan 448.000 cruisepassagiers Vlaanderen zullen aandoen. Populair bij een bezoek aan Zeebrugge zijn de uitstapjes naar o.a. Brugge, Antwerpen en Gent. Andere toeristische trekpleisters zijn de bezienswaardigheden over de Eerste Wereldoorlog.

Ook de Belgen zelf lopen steeds meer warm voor een cruise. In 2013 werden 69.000 Belgische cruisepassagiers genoteerd. Dat is stijging van maar liefst 25% ten opzichte van het jaar ervoor (55.000).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!