Cruisereiziger
Eten en drinken

Italiaans restaurant Jamie Oliver aan boord Quantum en Anthem of the Seas

Foto: Royal Caribbean

Royal Caribbean International heeft woensdag tijdens een persconferentie in New York de restaurants op haar nieuwe cruiseschepen de Quantum of the Seas en de Anthem of the Seas bekendgemaakt. De schepen uit de nieuwe Quantum-klasse gaan 18 eetgelegenheden (5 gratis) huisvesten, waaronder 4 grotere eetzalen. In tegenstelling tot de andere schepen in de vloot van de Amerikaanse rederij is er niet 1 specifiek hoofdrestaurant. Tot de 5 nieuwe kleinere eetgelegenheden behoort ‘Jamie’s Italian, het Italiaanse restaurant van Jamie Oliver.

In het nieuwe concept Dynamic Dining zullen op de Quantum of the Seas en Anthem of the Seas geen vaste dinertijden, geen vaste tafelzitting en geen verplichte formele avonden zijn. De diverse restaurants zijn te reserveren via een nieuw systeem, die voor je cruise reeds beschikbaar is. De tool is beschikbaar vanaf 15 mei 2014. 

De 4 grote eetzalen zijn het formele ‘The Grand’, ‘Chic’ voor eigentijdse gerechten, ‘Silk’ voor de Aziatische keuken en het Amerikaanse ‘American Icon Grill’. Tot de kleinere restaurants behoren naast ‘Jamie’s Italian’ ‘Michaels Genuine Pub’ (traditioneel pubfood van chef Michael Schwartz), ‘Wonderland Imaginative Cuisine’ (experimentele keuken), ‘Coastal Kitchen’ (prive-restaurant voor suite-gasten) en ‘The Grill’ (24-uurs-restaurant voor een snelle hap).

Naast de nieuwe eetgelegenheden zullen op de Quantum-schepen ook bekende restaurants als Sorrentos, Cafe Promenade, Chops Grille, Izumi, Chef’s Table, Johnny Rockets en Windjammer Marketplace terugkeren. Ook voor de Solarium Bistro, The Cafe @ Two 70 en SeaplexDog House is er een plek gereserveerd op de Quantum of the Seas en Anthem of the Seas die respectievelijk in november 2014 en april 2015 in de vaart komen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger