Seabourn pakt in 2015 uit met nieuwste ultraluxueuze vloot van Europa

Seabourn Odyssey
Seabourn Odyssey

Drie bekroonde schepen van Seabourn – Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn en Seabourn Quest –, vormen bij de start van het Europees seizoen in 2015 de modernste ultraluxueuze vloot in de regio. Het trio zal meer dan 100 verschillende bestemmingen aandoen tijdens 7- tot 24-daagse cruises. Reizigers hebben keuze uit bijna 60 vertrekdata.

Op het programma staan een aantal van de mooiste bestemmingen van Europa: van de prachtige kustlijnen van de Franse Côte d’Azur en Italiaanse Riviera, de majestueuze fjorden van Noorwegen tot de wondermooie Griekse eilanden. De gasten overnachten in een aantal populaire steden, zoals Barcelona, Parijs (Rouen), Malta, Amsterdam, Edinburgh (Leith), Sint-Petersburg en Istanbul, zodat ze over meer dan voldoende tijd beschikken om deze bestemmingen te verkennen.

Seabourn Odyssey verkent de pittoreske Griekse eilanden, de historische steden van Turkije en de sfeervolle havens aan de Dalmatische kust tijdens 7-daagse cruises met vertrek vanuit Athene, Istanbul en Venetië. Het cruiseschip meert aan in authentieke plekjes als Monemvasia en Nydri in Griekenland, evenals populaire havens zoals Dubrovnik, Mykonos en Santorini. Bij veel van deze cruises is ook een bezoek aan Kusadasi in Turkije gepland, met een gratis “Evening at Ephesus”, een klassiek privéconcert in de oude ruïnes onder de sterren.

Seabourn Sojourn doorkruist het westen van de Middellandse Zee tijdens een reeks van 7-, 10- en 11-daagse rondreizen tussen Monte Carlo en Rome. Deze cruises luiden de terugkeer van Seabourn naar de Italiaanse Amalfikust in, een van de spectaculairste kustlijnen van Europa. Bovendien vaart Seabourn Sojourn langs de mooiste plekjes aan de Franse Côte d’Azur, met stopplaatsen in jachthavens en authentieke mediterrane eilanden.

Seabourn Quest start zijn Europees seizoen met een aantal 7-daagse mediterrane cruises tussen Barcelona en Rome, gevolgd door een 18-daagse reis naar Kopenhagen, langs de westkust van Europa. Tijdens de rest van het seizoen vaart het schip in Noord-Europa met 7-daagse cruises naar de Baltische staten en Scandinavië, tussen Kopenhagen en Stockholm, en met twee 14-daagse rondreizen naar de indrukwekkende Noorse fjorden en de afgelegen Noordkaap. Het seizoen wordt afgerond met een 24-daagse cruise van Kopenhagen naar Montreal, met stopplaatsen in typische steden en havens in Ierland, Schotland, de Faeröer Eilanden, IJsland, Groenland, Newfoundland en Quebec.

Op veel cruises kunnen de gasten een “Marina Day” beleven: gratis watersporten vanuit het opengevouwen watersportplatform van het schip in een schilderachtige haven in de Middellandse Zee.

Bij hun ingebruikname (Seabourn Odyssey in 2009, Seabourn Sojourn in 2010 en Seabourn Quest in 2011) ontvingen de drie cruiseschepen lovende kritieken voor de vernieuwing die ze in het luxe cruisesegment teweegbrachten. De schepen onderscheiden zich door ruime, zorgvuldig ingerichte suites, meestal met een eigen veranda; culinaire ervaringen in een keur aan restaurants; open bars overal op het schip; heerlijke wijn bij de lunch en het avondeten; een bekroonde persoonlijke service en een ontspannen, gezellige sfeer. Met hun 32.000 ton en elk slechts 458 gasten, bieden de schepen een ratio aan ruimte per gast die tot de hoogste van de sector behoort. De gasten wacht een heel persoonlijke service met bijna één personeelslid per passagier.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)