Eerste keer blindegeleidehond mee op Aida cruise

Alfa auf AIDA KreuzfahrtIn mei 2014 heeft voor de eerste keer bij Aida Cruises een blindegeleidehond zijn eigenaar begeleid. Frank Kähms nam de negenjarige labrador Alfa mee aan boord om samen met zijn vrouw voor de eerste keer te cruisen. Normaal zijn dieren niet toegelaten op de Aida cruiseschepen, maar voor blindegeleidehonden maakt Aida graag een uitzondering. Aida heeft een team met specialisten samengesteld en heeft informatie op de website staan voor mensen die moeilijker ter been zijn, slechtziend/blind of slechthorend of doof zijn.

Op de eerste dag van de cruise wordt speciaal een bijeenkomst georganiseerd voor deze mensen zodat ze snel hun weg kunnen vinden en eventuele vragen kunnen stellen. Vrijwel alle ruimtes op het schip, zoals de bars, restaurants, buitendekken en hutten zijn goed bereikbaar voor mindervaliden. Bovendien is overal brailleschrift aangebracht op bijvoorbeeld de dekplattegronden bij de liften en de hutnummers. Ook is het mogelijk om aan van de vele excursies deel te nemen.

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.

Eén gedachte over “Eerste keer blindegeleidehond mee op Aida cruise

  • 16 juni 2014 om 17:14
    Permalink

    Ja bij AIDA is inderdaad veel hulp voor deze groep mensen en wordt er veel energie ingestoken door AIDA en personeel om ok deze mensen het naar hun zin te maken, meer dan dat ik bij Costa of HAL mee gemaakt heb.

Reacties zijn gesloten.