Cruisereiziger
Toegankelijkheid

Eerste keer blindegeleidehond mee op Aida cruise

Alfa auf AIDA KreuzfahrtIn mei 2014 heeft voor de eerste keer bij Aida Cruises een blindegeleidehond zijn eigenaar begeleid. Frank Kähms nam de negenjarige labrador Alfa mee aan boord om samen met zijn vrouw voor de eerste keer te cruisen. Normaal zijn dieren niet toegelaten op de Aida cruiseschepen, maar voor blindegeleidehonden maakt Aida graag een uitzondering. Aida heeft een team met specialisten samengesteld en heeft informatie op de website staan voor mensen die moeilijker ter been zijn, slechtziend/blind of slechthorend of doof zijn.

Op de eerste dag van de cruise wordt speciaal een bijeenkomst georganiseerd voor deze mensen zodat ze snel hun weg kunnen vinden en eventuele vragen kunnen stellen. Vrijwel alle ruimtes op het schip, zoals de bars, restaurants, buitendekken en hutten zijn goed bereikbaar voor mindervaliden. Bovendien is overal brailleschrift aangebracht op bijvoorbeeld de dekplattegronden bij de liften en de hutnummers. Ook is het mogelijk om aan van de vele excursies deel te nemen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Eerste keer blindegeleidehond mee op Aida cruise

  • Ja bij AIDA is inderdaad veel hulp voor deze groep mensen en wordt er veel energie ingestoken door AIDA en personeel om ok deze mensen het naar hun zin te maken, meer dan dat ik bij Costa of HAL mee gemaakt heb.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger