Cruisereiziger
BouwDoopMaidentrip

Minder dan 150 dagen tot de doop van Costa Diadema

Costa Diadema (foto: Costa Cruises)
Costa Diadema (foto: Costa Cruises)

Over exact 149 dagen, op 7 november, viert Costa Cruises de komst van haar nieuwste vlaggeschip, de Costa Diadema, tijdens een speciale doopceremonie in Genua, de Italiaanse stad waar de rederij is opgericht en haar hoofdkantoor heeft. Voor de eerste keer in de historie van Costa Cruises zal de doopmoeder van de Costa Diadema geselecteerd worden uit deelnemers aan een wereldwijde competitie voor reisagenten die van juli t/m september wordt gehouden. De uitverkorene zal zich in een rijtje scharen van beroemdheden die eerder Costa-schepen mochten dopen waaronder Claudia Cardinale, Maria Grazia Cucinotta, Marion Cotillard en Margareth Made.

Gasten op de Costa Diadema, ook wel liefkozend Regina del Mediterraneo (Koningin van de Mediterranee) genoemd, hebben de mogelijkheid om zowel bij de doopceremonie, de preview cruise met vertrek uit Triest op 1 november of de eerste inaugurele cruise vanuit Savona op 8 november aanwezig te zijn. Cruisereizigers kunnen daarnaast ook een uitnodiging boeken voor het inaugurele evenement en de nacht van 7 november aan boord verblijven. Het nieuwe vlaggeschip zal voor de ceremonie aan de kade liggen van het Ponte dei Mille, de historische scheepsterminal in Genua.

Gasten aan boord kunnen de ceremonie bijwonen in het Emerald Theater op het schip of de festiviteiten bekijken op grote schermen bij het Lido Diana Magrodome Pool. Na een galadiner voor genodigden gaat het feest verder met dansoptreden van artiesten, acrobatische shows en muziek. De grote finale is een lichtshow die de hemel boven Genua zal verlichten terwijl de Costa Diadema koers zet naar Savona voor het begin van haar inaugurele cruise op 8 november.

De feestelijkheden rond het debuut van de Costa Diadema zullen meer dan een maand in beslag nemen, van de overdracht van het schip (132.500 brutoton) door bouwer Fincantieri op 30 oktober tot aan de laatste inaugurele cruise eind november. Daarna zal de Costa Diadema in het winterseizoen 2014-2015 tot en met het zomerseizoen 2015 vanuit Savona cruises van 7 nachten gaan maken in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee met stops in Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Napels en La Spezia.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!