Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Seabourn en UNESCO starten samenwerking ter bevordering van Werelderfgoed

seabourn werelderfgoed

De ultraluxe cruiserederij Seabourn start een samenwerking met de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) ter bescherming van het Werelderfgoed. De samenwerking is gestart met als doel om het begrip in de reisbranche en onder reizigers te vergroten voor de bescherming en bevordering van de unieke culturele en natuurlijke plekken wereldwijd waar UNESCO zich voor inzet. Seabourn heeft toegezegd $1 miljoen te investeren als onderdeel van de meerjarige overeenkomst.

Voor gasten aan boord van Seabourn betekent de samenwerking met UNESCO een unieke achter de schermen kennismaking met huidige en toekomstige projecten van UNESCO. Gastsprekers met specifieke kennis over het Werelderfgoed varen mee en geven lezingen als onderdeel van het beroemde ‘Seabourn Conversations’ programma. Tevens zal Seabourn een bedrag per excursie aan UNESCO doneren wanneer de excursie een Werelderfgoed aandoet. De cruiserederij zal ook in een aantal havens een speciale ‘Werelderfgoed Ontdekkingstoer’ ontwikkelen, met exclusieve informatie betreft het Werelderfgoed.

“Seabourn is trots om samen te werken met UNESCO ter bevordering en ondersteuning van duurzaam toerisme”, aldus Richard D. Meadows, President bij Seabourn. “Door deze samenwerking blijven we onze gasten voorzien van een diepere waardering van de vele Werelderfgoed plaatsen die we als cruiserederij bezoeken en laten we het belangrijke werk wat UNESCO doet zien.”

Irina Bokova, directeur-generaal bij UNESCO, is tevens blij met de samenwerking. “Met deze samenwerking laten UNESCO en Seabourn hun gezamenlijke kracht en inzet zien bij de bescherming van het Werelderfgoed, door het bevorderen van duurzaam toerisme op diverse iconische bestemmingen. De samenwerking stelt ons in staat om het reizend publiek te bereiken met onze universele boodschap welke erg belangrijk is voor het wederzijds begrip die nodig is om een cultuur van rust te behouden.”

Seabourn deelt een passie met zijn gasten voor het ontdekken van de meest bijzondere bestemmingen wereldwijd. De ultraluxe cruiserederij biedt haar gasten elke cruise diverse mogelijkheden om unieke ervaringen op te doen, zoals een bezoek aan het tempelcomplex van Borobudur op Java, de ruïnes van Pompeii en Herculaneum in Italië en de Taj Mahal in Agra, India. Zo volledig verschillend als deze plaatsen zijn, ze delen een gemeenschappelijk kenmerk – ze zijn allemaal onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Sinds de oprichting heeft Seabourn honderden bezoeken gefaciliteerd naar de bijzondere plekken op deze lijst. Momenteel worden meer dan 150 plaatsen aangedaan op de diverse routes.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger