Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Quantum of the Seas in september over Eems

Quantum of the Seas
Foto: Royal Caribbean Int.

De rechtbank in Oldenburg heeft de Meyer Werft in Papenburg groen licht gegeven om de Eemstocht van de Quantum of the Seas in september door te laten gaan. Een aantal natuur en milieu-organisaties had een rechtszaak aangespannen om de Eemstocht te laten annuleren omdat het water bewust wordt opgestuwd.

De milieu-organisaties vrezen dat de kwaliteit van het water van de rivier de Eems steeds meer verslechtert door het opstuwen van het waterpeil. De rechtbank bepaalde dat het opstuwen slechts eenmalig  en voor korte duur is. Daardoor levert het geen substantiële slechte uitwerking op voor de Eems.

Onlangs hebben de natuur- en milieu organisaties, de Meyer Werft en de overheid een convenant Masterplan Ems ondertekend zodat de waterkwaliteit verbetert in een tijdsbestek van 35 jaar.

Door de positieve uitspraak kan de Quantum of the Seas op tijd opgeleverd worden na de Eemstocht in september. De tocht vindt naar verwachting  midden september plaats.

De oplevering van de Quantum staat gepland voor oktober 2014.

Lees hier meer over de Quantum of the Seas

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger