Costa Concordia half juli naar Genua

Afgelopen week is de laatste ballasttank aan de Costa Concordia vastgemaakt. De laatste van de in totaal 20 tanks werd aan bakboord geïnstalleerd. Technici zijn de laatste voorbereidingen aan het treffen om het schip te laten drijven. Dan wordt lucht in plaats van water in de tanks binnengelaten. Het schip heeft dan een diepgang van 18,5 meter. In de oorspronkelijke planning zou het schip op 20 juli op het Nederlandse schip Vanguard gesleept worden om daarna in vijf dagen naar Genua te varen.

Directeur van Costa Cruises, Michael Thamm zegt: “Al onze energie gaat nu naar een succesvolle afronding van dit nooit eerder uitgevoerde technische hoogstandje dat uitgaat van maar een doel: zo snel mogelijk het wrak van de Costa Concordia verplaatsen, met in acht name van de hoogste milieu- en veiligheidseisen”.

De Costa Concordia liep begin 2012 voor de Italiaanse kust van Isola del Giglio aan de grond.

De Britse krant The Telegraph maakte een onderwatervideo van de Costa Concordia met daarop een indrukwekkend atrium.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)