Lancering virtuele rondleiding via Google Street View op Allure of the Seas

Allure of the SeasVanaf vandaag is het mogelijk om virtueel een kijkje te nemen op het grootste cruiseschip ter wereld, de Allure of the Seas. Cruisemaatschappij Royal Caribbean International is daarvoor een samenwerking aangegaan met Google. De beelden zijn te zien via Google Maps Business View, dat gebruik maakt van de technologie van Google’s Street View. De Amerikaanse rederij heeft de primeur in de cruisewereld om cruisereizigers een dergelijke interactieve ervaring te bieden in hun zoektocht naar een vakantie.

Binnen enkele klikken kunnen gasten virtueel over de diverse dekken van de Allure of the Seas lopen o.a. op de Royal Promenade, een boulevard over bijna de gehele lengte van het schip, geflankeerd door restaurants, winkels en lounges; Central Park, een outdoor park groter dan een voetbalveld met meer dan 12.000 levende planten en bomen; The Boardwalk, met een draaimolen, twee klimwanden en het AquaTheater met het diepste zwembad op zee; Entertainmet Place, met alle uitgaansgelegenheden en het Pool & Sports dek.

De digitale rondleiding over het cruiseschip, waarvoor 20.000 beelden zijn gemaakt tijdens 60 uur in 8 dagen, kan je op je computer, smartphone of tablet bereiken via http://www.royalcaribbean.co.uk/royalview of via de resultaten van Google Search, Google Maps en Google +.

Sinds vorige maand kan je ook het ss Rotterdam digitaal ontdekken via Google Street View. Je navigeert over de 13 dekken van het schip dat tegenwoordig permanent ligt aangemeerd in het Centrum-Zuid van Rotterdam. Klik hier om de tour te starten vanaf het Stuurhuis.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Lancering virtuele rondleiding via Google Street View op Allure of the Seas

 • 10 juli 2014 om 17:21
  Permalink

  laat me weten wanneer deze vanuit amsterdam vertrekt bvd

  • 13 juli 2014 om 21:16
   Permalink

   Beste Ellen,

   De Allure of the Seas staat zeker voor de komende twee jaar niet gepland in Amsterdam.

   Wat wel een idee is: 14 oktober is een even zo groot zusterschip in Rotterdam!

Reacties zijn gesloten.