Slow cruising concept Costa Cruises slaat aan

Costa NeoRomanticaMaandagochtend arriveerde de Costa neoRomantica van Costa Cruises weer in Amsterdam na een cruise van 13 dagen op de Oostzee met stops in Denemarken, Finland, Rusland, Estland en Zweden. De passagiers maakten kennis met ‘slow cruising’, het nieuwe concept van Costa Cruises dat sinds eind mei ook vanuit Nederland wordt aangeboden. Het concept wil tegemoetkomen aan de wensen van de meer individueel ingestelde reiziger. De schepen zijn kleiner, ingetogener en de vaarschema’s bevatten langere stops in de aanleghavens waardoor de cruisereiziger ruim de gelegenheid heeft de bestemming te verkennen. Aan boord wordt de beleving van de bestemming op culinaire wijze voortgezet door zoveel mogelijk regionale producten aan te bieden.

Dat het ‘slow cruisen’ aanslaat bij cruisereizigers blijkt wel uit het feit dat de Costa neoRiviera tijdens het voorjaar de hoogste score qua klanttevredenheid ontving van alle schepen in de vloot van de Italiaanse rederij. De passagiers gaven hoge punten bij het beantwoorden van de vraag ‘Hoe waarschijnlijk is het dat u onze cruise aanbeveelt aan een vriend/collega/familielid?’. De Costa neoRiviera had in het voorjaar de primeur met het invoeren van het nieuwe concept. Het schip vaart nog tot september 12-daagse cruises in de Middellandse Zee met stops op Corsica, Sardinië, Capri, Malta en Elba.

Cruisereizigers die het ‘slow cruisen’ vanuit Nederland willen ervaren hebben nog tot de herfst van dit jaar de tijd. Dan voegt de Costa neoRomantica zich bij de Costa neoRiviera in de Middellandse Zee voor 11-daagse cruises. De Costa neoCollection wordt eind dit jaar verder uitgebreid met een derde schip, de Costa neoClassica. Na een grondige renovatie zal dit schip in het voorjaar koers zetten naar de Indische Oceaan.

Cruisereiziger was recent aan boord van de Costa neoRomantica en maakte een uitgebreide fotoserie.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!