Cruisereiziger
Uncategorized

Norwegian Cruise Line bestelt 2 nieuwe cruiseschepen in Breakaway Plus klasse

Norwegian Escape en Norwegian Bliss
Norwegian Escape en Norwegian Bliss in Breakaway Plus klasse

Norwegian Cruise Line heeft maandag bekendgemaakt dat het tot een akkoord is gekomen met de Duitse Meyer Werft over de bouw van twee nieuwe cruiseschepen in de Breakaway Plus klasse. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2018 en het vierde kwartaal van 2019. Elk schip is 164.600 brutoton en heeft een capaciteit van 4.200 passagiers. Met het bouwcontract van beide schepen is een totaalbedrag van 1,6 miljard euro gemoeid.

‘Norwegian Breakaway en Norwegian Getaway hebben zich als innoverende cruiseschepen bewezen in de cruisewereld en zijn zeer populair bij onze gasten. Het was logisch dat we voortbouwen op hun succes met deze nieuwe order, zodat we onze lange-termijn groeistrategie verder kunnen verstevigen’, aldus Kevin Sheehan, CEO en President van Norwegian Cruise Line.

De eerste twee schepen in de Breakaway Plus klasse zijn de Norwegian Escape (oktober 2015) en Norwegian Bliss (lente 2017). Zij kunnen evenzoveel passagiers meenemen maar zijn qua tonnage kleiner (163.000 brutoton).

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger