Cruisereiziger
Ongeval

Start wegslepen van Costa Concordia in Italie

Op maandagochtend zes uur in de morgen is het daadwerkelijke wegslepen van de Costa Concordia gestart. Het schip dat inmiddels 2,5 jaar bij het Italiaanse eiland Giglio ligt, zal eerst ongeveer twee meter gelift worden. Het schip wordt daarna 30 meter naar het Oosten verplaatst. De weerscondities zijn momenteel gunstig zodat de werkzaamheden volgens planning zullen plaatsvinden.

De laatste van de in totaal 20 tanks werd op 6 juli aan bakboord geïnstalleerd. Technici hebben sindsdien de laatste voorbereidingen getroffen om het schip te laten drijven. Dan wordt lucht in plaats van water in de tanks binnengelaten zodat het schip omhoog komt en niet meer rust op de stellage onder het schip. Na het liften en eerste drijfpoging wordt het schip in zes a zeven dagen naar Genua gesleept. 

Interessante webcams zijn op het eiland Giglio geplaatst: webcam 1 en webcam 2.

Lees hier alles over de Costa Concordia.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)