Start wegslepen van Costa Concordia in Italie

Op maandagochtend zes uur in de morgen is het daadwerkelijke wegslepen van de Costa Concordia gestart. Het schip dat inmiddels 2,5 jaar bij het Italiaanse eiland Giglio ligt, zal eerst ongeveer twee meter gelift worden. Het schip wordt daarna 30 meter naar het Oosten verplaatst. De weerscondities zijn momenteel gunstig zodat de werkzaamheden volgens planning zullen plaatsvinden.

De laatste van de in totaal 20 tanks werd op 6 juli aan bakboord geïnstalleerd. Technici hebben sindsdien de laatste voorbereidingen getroffen om het schip te laten drijven. Dan wordt lucht in plaats van water in de tanks binnengelaten zodat het schip omhoog komt en niet meer rust op de stellage onder het schip. Na het liften en eerste drijfpoging wordt het schip in zes a zeven dagen naar Genua gesleept. 

Interessante webcams zijn op het eiland Giglio geplaatst: webcam 1 en webcam 2.

Lees hier alles over de Costa Concordia.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.