Cruisereiziger
BestemmingenOverig cruisenieuws

Hamburg Cruise Days van 1- 3 augustus 2014 met zes cruiseschepen

Van 1 tot en met 3 augustus 2014 vindt voor de vierde keer het tweejaarlijkse evenement Hamburg Cruise Days plaats. In Hamburg zullen de kades omgetoverd worden tot een lange cruisemijl waar vele cruiseschepen een plekje gaan krijgen. Dit jaar worden zes cruiseschepen verwacht: AIDAluna, AIDAstella (AIDA Cruises), MS Deutschland (Peter Deilmann), MS Delphin (Passat Kreuzfahrten), MS Europa (Hapag-Lloyd) en de MSC Magnifica (MSC Cruises).

Tijdens de parade op zaterdagavond vanaf 21:30 uur worden de schepen en de haven prachtig verlicht. Liefst vier cruiseschepen vertrekken die avond samen met vele party-schepen en museum vrachtschip Cap San Diego (1961). Voor en tijdens de Hamburg Cruise Days zorgt internationaal lichtkunstenaar Michael Batz voor een blauw gekleurd Hamburg onder de noemer Blue Port Hamburg. Dit kunstproject vindt plaats vanaf 28 juli met een officiële Light Up.

Langs de Cruisemijl van vier kilometer staan dit jaar talrijke thema stands met als thema Landgang. Aida Cruises neemt met als titel “Aida Urlaubswelt” (Aida vakantiewereld) een daarvan voor haar rekening. Costa Cruises nodigt iedereen bij haar stand uit om kennis te maken met de Italiaanse manier van cruisen.

De Noord-Duitse zender NDR heeft op zaterdagavond een bijzondere live-uitzending van de Hamburg Cruise Night wanneer vier cruiseschepen (AIDAstella, MSC Magnifica, MS Europa, MS Deutschland) vertrekken.

Overzicht van schepen tijdens de Hamburg Cruise Days:

Schip Kade Aankomst Vertrek
MS Delphin Hafencity vr. 09:00 vr. 18:00
MS Europa Hafencity vr. 23:00 za. 18:00
AIDAstella Hafencity za. 06:30 za. 20:00
MS Deutschland Hafencity za. 10:00 zo. 21:00
MSC Magnifica Altona za. 10:30 za. 20:00
AIDAluna Altona zo.08:00 zo. 21:00

Verblijf in het hart van de Hamburg Cruise Days

Zorg dat je tijdig een hotel boekt in de stad Hamburg. Wij boekten in Hamburg het hippe Hotel Henry maar uiteraard heeft Hamburg nog veel meer leuke hotels. Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op www.hamburgcruisedays.com.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)