Cruisereiziger
Ongeval

LIVE: Wegslepen Costa Concordia van Giglio begonnen

Costa Concordia
Costa Concordia na oprichting

Dinsdagavond is het het proces van het vlottrekken van de Costa Concordia voltooid. De gehele operatie om het cruiseschip weer te laten drijven heeft in totaal 10 dagen in beslag genomen. Sinds de start op zondag 13 juli is het, door het het binnenlaten van lucht in plaats van water in de bevestigde tanks, 18,5 meter omhoog gelift. Het rust daardoor niet meer op de stellage onder het schip. De Costa Concordia is nu gereed om te worden weggesleept van Giglio naar Genua, waar het zal worden ontmanteld.

Volgens het bergingsteam zullen woensdagochtend na het arriveren van de ferry van Porto Santo om 08:30 uur de werkzaamheden starten om het schip weg te slepen. De operatie zal volgens planning ongeveer 4 uur in beslag gaan nemen. Het wrak zal eerst worden losgemaakt van de torens om vervolgens via de boeg te worden verbonden aan twee sleepboten. Tijdens de eerste uren van de navigatie zullen 14 schepen in een konvooi de Costa Concordia escorteren. Het zal 6 tot 7 dagen duren voordat Genua wordt bereikt.

Klik hier voor een livestream van het wegslepen van de Costa Concordia.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger