Cruiseschepen mijden Israël bestemmingen

aidaVanwege de onrust in Israël en raketaanvallen heeft een aantal cruisemaatschappijen besloten om havens te schrappen uit de cruiseroutes. De havens worden vervangen door een bezoek aan een andere haven. AIDA had direct nadat er raketdeeltjes op de AIDAdiva waren neergekomen, eerder deze maand, besloten tot het vervangen van Israëlische havens in juli en augustus.

Cruise Critic meldt dat Regent Seven Seas op 19 juli het bezoek aan Haifa van de Seven Seas Mariner niet door heeft laten gaan. Het schip heeft in plaats van Haifa het Griekse eiland Mykonos en de steden Antalya en Alanya in Turkije aangedaan. Cruiseschip Riviera van Oceania Cruises zal op 8 september ook Haifa niet bezoeken.

Andere cruisemaatschappijen monitoren de situatie en besluiten tot routewijzigingen wanneer het echt noodzakelijk is. In augustus en september wordt Haifa alleen bezocht door de Costa Deliziosa en Costa Pacifica. Vooral in oktober staan er veel havencalls geboekt van o.a. Holland America Line (MS Rotterdam), Princess Cruises, TUI Cruises (Mein Schiff 2), Silversea Cruises, Celebrity Cruises en Azamara.

Update 24 juli 2014: Ook Costa Cruises heeft besloten om Haifa niet meer aan te doen. De Costa Deliziosa en Costa Pacifica verblijven in plaats van Israël, twee dagen in Istanbul en een dag in Volos, Griekenland.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.