Cruisereiziger
BestemmingenRoutewijzigingVeiligheid

Cruiseschepen mijden Israël bestemmingen

aidaVanwege de onrust in Israël en raketaanvallen heeft een aantal cruisemaatschappijen besloten om havens te schrappen uit de cruiseroutes. De havens worden vervangen door een bezoek aan een andere haven. AIDA had direct nadat er raketdeeltjes op de AIDAdiva waren neergekomen, eerder deze maand, besloten tot het vervangen van Israëlische havens in juli en augustus.

Cruise Critic meldt dat Regent Seven Seas op 19 juli het bezoek aan Haifa van de Seven Seas Mariner niet door heeft laten gaan. Het schip heeft in plaats van Haifa het Griekse eiland Mykonos en de steden Antalya en Alanya in Turkije aangedaan. Cruiseschip Riviera van Oceania Cruises zal op 8 september ook Haifa niet bezoeken.

Andere cruisemaatschappijen monitoren de situatie en besluiten tot routewijzigingen wanneer het echt noodzakelijk is. In augustus en september wordt Haifa alleen bezocht door de Costa Deliziosa en Costa Pacifica. Vooral in oktober staan er veel havencalls geboekt van o.a. Holland America Line (MS Rotterdam), Princess Cruises, TUI Cruises (Mein Schiff 2), Silversea Cruises, Celebrity Cruises en Azamara.

Update 24 juli 2014: Ook Costa Cruises heeft besloten om Haifa niet meer aan te doen. De Costa Deliziosa en Costa Pacifica verblijven in plaats van Israël, twee dagen in Istanbul en een dag in Volos, Griekenland.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger