Cruisereiziger
BouwContract

Princess Cruises laat nieuw cruiseschip bouwen bij Fincantieri

Princess CruisesPrincess Cruises heeft woensdag bekendgemaakt dat het tot een akkoord is gekomen met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri voor de bouw van een nieuw cruiseschip, die in 2017 in de vaart moet gaan komen. Het schip (143.000 brutoton) in de Royal Princess-klasse, dat nog geen naam heeft, zal in totaal 600 miljoen euro gaan kosten en gaat plaats bieden aan 3.560 passagiers. Het design zal gelijk zijn aan de zusterschepen Royal Princess en Regal Princess die respectievelijk in 2013 en mei 2014 in de vloot van Princess Cruises kwamen.

Het nieuwe cruiseschip zal de specifieke elementen bevatten die Princess Cruises kenmerken zoals een centraal atrium met verschillende restaurants, entertainment en winkels, de Sanctuary die alleen voor volwassenen toegankelijk is, de ‘Movies Under the Stars’-bioscoop en 80% van alle hutten die een balkon bevatten. Het schip zal ook enkele nieuwe innovaties krijgen. Deze zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.

‘We zijn zeer verheugd dat we onze prachtige vloot kunnen uitbreiden met dit fantastische nieuwe schip. Royal Princess en Regal Princess zijn zeer goed ontvangen door zowel gasten, reisagenten en media en dus voor ons zeer succes. Door de introductie van een nieuw schip kunnen we deze ervaringen nog meer aanbieden’, aldus Jan Swartz, CEO van Princess Cruises. Het is de enige nieuwe order die moedermaatschappij Carnival Corporation verwacht in 2017.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger