Cruisereiziger
Uitdokken

Uitdokken Quantum of the Seas op zaterdag 9 augustus

Foto: Meyer Werft
Foto: Meyer Werft

De Quantum of the Seas zal niet op zaterdag 2 augustus maar een week later, op zaterdag 9 augustus, het overdekte bouwdok II van de Meyer Werft verlaten. Dat heeft de Duitse scheepsbouwer in Papenburg vrijdag bekendgemaakt. Het uitdokken van het nieuwe cruiseschip (167.800 brutoton) van Royal Caribbean International begint ‘s ochtends al om 07:30 uur. Dit tijdstip is onder voorbehoud, afhankelijk van de weersomstandigheden. Na het uitdokken brengt de Quantum of the Seas een nacht door bij de afbouwpier  van de werf. De volgende dag, zondag 10 augustus, zal het schip worden gedraaid om vervolgens de noodzakelijke technische testen, o.a. aan de stabilisatoren, uit te voeren. Tot de Eemsovertocht richting de Noordzee, die naar verwachting medio september plaats zal vinden, verblijft het schip in de haven van de werf en worden de resterende werkzaamheden en meer testen aan boord opgepakt.

Om de Quantum of the Seas aan te kunnen meren aan de afbouwpier dient het eerste grote blok voor de Anthem of the Seas daarvandaan te worden verplaatst. Daarnaast zal het tweede blok, welke op dit moment in bouwdok II van de werf ligt, voorafgaand aan de Quantum of the Seas worden uitgedokt. Daardoor is het noodzakelijk om de doksluis van 7 augustus van 08:00 uur tot en met 10 augustus 18:00 uur te blokkeren. Na het uitdokken van de Quantum of the Seas worden de twee drijvende blokken van de Anthem of the Seas het vrije bouwdok II ingeleid. Medio april 2015 wordt de Anthem of the Seas overgedragen aan Royal Caribbean International. Het uitdokken van de Quantum of the Seas zal op zaterdag 9 augustus live te volgen zijn via een webcam op de website van de Meyer Werft.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger