Rode ijsbeer blikvanger van Quantum of the Seas

Woensdagochtend heeft het allernieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International, Quantum of the Seas, het overdekte dok van de Meyer Werft in Papenburg verlaten. Blikvanger van het schip is een enorm grote rode ijsbeer. De beer, met als kunstwerk titel “From Afar”, is gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Lawrence Argent. Het moet de gasten aan boord van Quantum of the Seas aanzetten tot gedachten over vrede, liefde, geluk, dankbaarheid en passie, oftewel de thema’s aan boord van Quantum of the Seas. Het zusterschip Anthem of the Seas, welke in april 2015 uitkomt, heeft daarentegen avontuur, entertainment en natuur als thema. De beer maakt onderdeel uit van de kunstcollectie op Quantum of the Seas, die bestaat uit 2.980 stukken en een waarde heeft van miljoenen dollars.

Quantum of the Seas is het 2 na grootste cruiseschip ter wereld met een lengte van 347 meter, een breedte van 41 meter, 18 verdiepingen en biedt plaats aan 4188 gasten. Quantum of the Seas is het 1e schip uit de gelijknamige klasse, welke bestaat uit 3 schepen. Innovatieve hoogstandjes aan boord zijn onder meer: Skydiven middels Ripcord van iFly, North Star, een avontuur waarbij gasten 100 meter de lucht in worden genomen voor een prachtig uitzicht over het schip en botsautootjes in het grootste indoor entertainment complex op zee. Nieuw aan boord is ook Dynamic Dining, een culinaire ervaring waarbij de gasten de mogelijkheid hebben voor het diner te kiezen uit 18 verschillende restaurant concepten met onder meer een restaurant van chef kok Jamie Oliver.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!