Eerste stuk staal gesneden voor cruiseschip Viking Sea

Foto: Viking Ocean Cruises
Foto: Viking Ocean Cruises

Op de Marghera scheepswerf van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri nabij Venetië is het eerste stuk staal gesneden van de Viking Sea. Het is het tweede cruiseschip van in totaal 3 schepen die bij Fincantieri zijn besteld door de Amerikaanse rederij Viking Ocean Cruises. Het eerste schip, Viking Star, zal volgens planning in Marghera worden opgeleverd in het voorjaar van 2015. Het zusterschip, Viking Sky, wordt naar verwachting in de zomer van 2016 in Ancona overgedragen. Viking Sea weegt ongeveer 47.800 brutoton en bevat 465 hutten die plek bieden aan 930 gasten. De nautische architecten en ingenieurs van SMC Design uit Londen en Rottet Studios uit Los Angeles zijn verantwoordelijk voor het design van het schip. De ‘Maiden Voyage’-routes voor Viking Ocean Cruises beginnen in april 2015 met cruises naar Scandinavië, Baltische steden en het westelijk- en oostelijk gedeelte van de Middellandse Zee.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​