Cruisereiziger
Bestemmingen

Oasis of the Seas begonnen aan cruise naar Rotterdam

Oasis of the Seas7De Oasis of the Seas, het vrijwel grootste cruiseschip ter wereld, is dinsdagavond om 19:00 uur vertrokken uit Barcelona voor een cruise van 7 nachten op weg naar Rotterdam. Onderweg doet het cruiseschip van Royal Caribbean nog 2 Spaanse steden aan. Op 25 september wordt een bezoek gebracht aan Malaga (07:00-19:00 uur) en twee dagen later is Vigo (07:00-19:00 uur) aan de beurt. Daarna wordt er koers gezet naar Rotterdam. (Tip:  Volg het schip live op Marinetraffic) Daar arriveert het dinsdagochtend 30 september om 02:00 uur bij de cruiseterminal aan de Wilhelminakade. Het is de eerste keer dat de Oasis of the Seas arriveert in de Rotterdamse haven.

Na de ‘maiden call’ vertrekt de Oasis of the Seas nog dezelfde dag door naar de werf van Keppel Verolme voor een routine onderhoudsbeurt, die twee weken in beslag zal nemen. Na het droogdok meldt ze zich op 14 oktober weer in het centrum van Rotterdam. Het schip kan vervolgens om 17:00 uur definitief uitgezwaaid worden als ze met passagiers via Southampton en Vigo weer naar Fort Lauderdale vaart. De transatlantische tocht eindigt op 27 oktober.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!